.

.

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Quan a les aules fem alguna cosa més que ensenyar.

Avui ha estat un matí molt intens pel grup d'alumnat que ha assistit a l'acte de lliurament de premis d'emprenedoria, "L'empresa a prop", organitzats pel Globalleida amb el suport del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Era el moment d'escollir els millors projectes d’emprenedoria als ensenyaments secundaris de Lleida
En principi pot semblar estrany que en aquest blog, basat en el que passa en una aula d'un centre, toit i que sigui una aula molt especial, es barregi la paraula emprenedoria. De totes maneres, a tothom que ha anat seguint aquest blog segur que no li sorprèn. Ja fa anys que hem apostat per deixar de banda la formació que porta a l'alumnat "booksmart", aquell que únicament sabia moltes coses, per passar a l'alumnat "streetsmart". Seria aquell alumne al que si li proposen reptes i, evidentment, aplicant els conceptes que se li van posant a prop és capaç d'aplicar-los i de connectar-los per resoldre el problema plantejat. Ja fa uns anys que s'ha barrejat el concepte d'emprenedoria dins de la vida acadèmica, com a conseqüència del canvi social al que ens ha portat l'actual crisi. Nosaltres, des de l'aulABP aprofitem qualsevol iniciativa que sorgeixi, del que es proposa des de fora del centre, per tal de posar a prova i engrescar al nostre alumnat. De totes maneres aquests premis ens han fer portar a l'alumant un pas més enllà del concepte "streetsmart" per passar a "businessmart". Alumnat capaç de superar el repte de crear un producte aplicant tots els coneixements que se'ls hi faciliten però, que al mateix temps, un cop en troba la solució, és capaç de pensar en crear-se la seva empresa per tal de tirar endavant la seva idea.
Avui a les aules els hi proposem que aprenguin moltes coses noves però només serà quan la forma en que els hi fem aprendre i el motiu pel qual els hi fem aprendre sigui rellevant per ells que podrem dir que els estem preparant per tot allò que els passarà fora de les aules quan acabin els seus estudis. Tot i que avui en dia, qui pot dir que ha acabat d'aprendre?


Amb el premi al millor treball de síntesis o d’investigació es torna a posar en valor tot el que el Guillem, la Laura, la Laia, el Sergi i la Clara van anar aprenent al llarg del curs passat i com ho van fer. Aquest premi és la porta d'accés al premi d'emprenedoria que es duu a terme a nivell català i on esperem que tots els esforços i millores aplicades en el projecte donin el seu fruit. Una altra experiència viscuda per aquest grup d'alumnes que enorgulleix segur a les seves famílies, a l'institut, així com al departament de Tecnologia i especialment al professor responsable del proejcte, en Francesc Solans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada